Sabtu, 1 Jun 2013

LAMB CHOP





Bahan-bahan ( 15 orang makan )


BAHAN-BAHAN SOS BLACK PAPPER. 

3 Biji bawang besar di belah 4,
4 biji kentang di kopek,
3 batang lobak merah,
3 batang celery,
6 sudu brown sos,
2-3 sudu serbuk lada hitam kasar,
1 1/2 jug air rebusan daging,
1 sudu HP BBQ,
1 SUDU LEA PERRINS,
garam secukupnya


BAHAN-BAHAN PERAPAN LAMB CHOP. 

2 SUDU HP BBQ,
2 SUDU LEA PERRINS,
SEDIKIT ROSEMARRY,
SEDIKIT SERBUK CILI/PAPRIKA,
SEDIKIT SERBUK LADA HITAM,
GARAM SECUKUP RASA



Cara-cara

CARA-CARA MEMBUAT SOS BLACK PAPPER. 

1.REBUS LOBAK MERAH,BAWANG,KENTANG,CELERY BERSAMA AIR REBUSAN DAGING.SETELAH EMPUK BLAND SEMUA BAHAN-BAHAN INI,TUANG SEMULA DIDALAM AIR REBUSAN DAGING TADI DAN REBUS SEMULA SEHINGGA MENDIDIH. 

2.BANCUH SOS BROWN DENGAN AIR DAN TUANGKAN KE DALAM REBUSAN TADI,LETAKKAN BERSAMA SERBUK BLACK PAPPER DAN KESEMUA BAHAN2 SOS BLACK PAPPER,MASAK HINGGA PEKAT DAN SUAIKAN RASA.



CARA-CARA PERAPAN LAMB CHOP. 

1.GAULKAN KESEMUA BAHAN-BAHAN PERAPAN BERSAMA LAMB,PERAPKAN SELAMA 2 JAM ATAU LEBIH KEMUDIAN BAKARKAN LAMB TERSEBUT.KEMUDIAN TUANGKAN SOS SEPERTI GAMBAR DI ATAS.

CARA-CARA MENGHIAS. IKUT KRETIVITI SENDIRI........

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...