
Bahan-bahan:
- 1 ikat daun bayam hijau yang segar dan besar - basuh dan toskan.
 - 150gram Tepung beras
 - 150gram Tepung jagung
 - 1 sudu besar jintan manis - Dikisar halus
 - 1 sudu besar jintan putih - Dikisar halus
 - 1 sudu besar ketumbar - Dikisar halus
 - 4 ulas bawang putih- dikisar
 - Segenggam udang kering (optional)- dikisar
 - 1 biji telor
 - 1 sudu besar air kapur
 - 1 kotak kecil santan segera
 - Air untuk bancuhan adunan
 - Garam dan minyak untuk menggoreng
 
Cara-cara:
- Campur semua bahan (kecuali daun bayam) , campur air dan kacau sehingga sebati
 - Jika adunan terlalu pekat tambah air begitu sebaliknya jika cair tambah sikit tepung.
 - Celup daun bayam kedalam adunan dan goreng dgn api yg perlahan.
 
Tiada ulasan:
Catat Ulasan