BHN A<SUP AYAM>
1/2 ekor ayam (dipotong kecil2)
2 biji bawang besar( dibelah 6)
1 sudu besar serbuk lada sulah
Garam
2 ketul kiub ayam
Air
Masukkan semua bahan di atas ke dalam periuk.
Masakkan sehingga mendidih dan ayam empuk.
Angkat Ketepikan.
BHN B<ISINYA>
1 ikat kangkung
1/2 kg taugeh
Semuanya di celur setiap 1 jenis. Angkat letakan
dalam bekas yang berasingan.
BHN C<BHN CAMPURAN>
20 biji cili kecil (diblander dgn cuka makan)
1/2 cwn cuka makan
Serbuk paprika @ serbuk cili
Lobak masin hancur
Kacang tanah
Bawang putih
Serbuk lada sulah
Serbuk lada hitam
Bawang putih di potong halus dan digoreng.Ambil minyak bersama
bawang putihnya sekali.
Kacang tanah di goreng tanpa minyak dan di blander hancur.
Semua bahan di atas di letak dalam bekas berasingan.
CARA PENYEDIAAN:
Ambil mangkuk,masukkan semua serba sedikit bahan-bahan di atas
bersama sup ayam tadi yang masih panas. Boleh la di makan
Tiada ulasan:
Catat Ulasan